Apple’ın 27 Ekim Etkinliği Resmiyete Kavuştu

Apple’ın 27 Ekim Etkinliği Resmiyete Kavuştu

Apple biraz önce, 27 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Davetiyeleri basın mensuplarına yollayan firma için önümüzde ki bu etkinlik, geçtiğimiz Eylül ayında düzenlediği ve iPhone 7, Apple Watch Series 2 ile AirPods’u gün yüzüne çıkardığı etkinliğe nazaran daha küçük çapta olacak. Etkinlik, Apple’ın evinde; yani Cupertino’da ki kampüs içerisinde yer alan etkinlik salonunda gerçekleşecek. Etkinliğin ana temasının ise Mac olmasına kesin gözüyle bakabiliriz, ki etkinlik davetiyesinde yer alan “Hello again – Tekrar Merhaba” başlığı bunu doğrular nitelikte.

Tanıdık gelmeyenler için, Macintosh yani ilk Mac bilgisayar dünyaya tanıtıldığında cihazın ekranında el yazısıyla “Hello – Merhaba” yazıyordu. Yıllar sonra iMac’in tanıtımında ise merhaba yazısı tıpkı şu anda davetiyede olduğu gibi “Hello (again) – Merhaba (yeniden)” şeklindeydi.

Etkinlikte yeniden tasarlanmış MacBook Pro’ların tanıtılacağı ve 11” MacBook Air’in ise rafa kaldırılacağı söyleniyor.

Yeni MacBook Pro’lar için; yenilenen bir tasarım, F fonksiyon tuşları yerine eklenmiş ve tuşlarla karşılaştırıldığında işlevselliği arttırması beklenen şerit halinde ki bir OLED ekran ile dört USB-C portu barındıracağı ve portlardan ikisinin Thunderbolt 3 desteğine sahip olacağı konuşuluyor. Bunun yanında yeni cihazda standart USB portlarının ve MagSafe girişinin kaldırılacağı fakat Touch ID’nin eklenme ihtimali de gelen bilgiler arasında. Son olarak, etkinlikte iMac, Mac Pro ve Mac Mini için bir güncelleme olacak mı henüz bilmiyoruz fakat öğrenmek için çok beklememize gerek kalmadı diyebiliriz ama iPad’lerin bu etkinlikte yenileneceğini düşünenler, bir süre daha beklemek zorunda kalacak.