iOS 10 Mesajlar Uygulaması için Saydamlık Efekti

iOS 10 Mesajlar Uygulaması için Saydamlık Efekti

iPhone mükemmel bir iletişim aracıdır. Bu yüzden zamanınızın büyük bir kısmını Mesajlar uygulamasında geçiriyor olabilirsiniz. Bildiniz gibi, iOS‘un hemen hemen her yerleşik uygulaması oldukça sade ve düz beyaz renklerle bezenmiştir. Bu kimi zaman sıkıcı gelebilir.

Mesajlar uygulamasında bu kadar vakit geçiriyorken, neden onu daha keyifli kullanmak için makyajlamayasınız ki?

AppleBetas tarafından TranslucentMessages olarak adlandırılan, ücretsiz bir jailbreak tweaki Mesajlar uygulamasının arayüzünü daha kullanışlı hale getiriyor. Sıkıcı arayüzün yerini yarı saydam bir görünüm alıyor.

Tweaki yüklediğinizde, Mesajlar uygulamasındaki tüm verileriniz yerini koruyor olacaktır. Yani herhangi bir veri kaybı korkusu yaşamanıza gerek yok. Zaten tweakin tek bir amacı var o da uygulamanın görünümünü ve hissini daha hoş hale getirmesi. Saydam görünüm uygulamanın her hattında kullanılabilir oluyor.

Tweaki yükledikten sonra dilerseniz saydamlık efektini kapatabilirsiniz. Bunun için Ayarlar uygulamasından tweakin kişileştirme menüsüne gitmeniz yeterli.

Ayrıca TranslucentMessages’ın, Şubat ayının başında yayınlanan karanlık tema tweaki DarkMessages ile tam uyumlu bir şekilde çalıştığını belirtelim. Hem yarı saydam hem de karanlık modda mesajlar uygulamasını kullanmak isterseniz her iki tweaki de bir arada kullanabilirsiniz.