iPhone 8’in Ekranında İşlev Alanı Yer Alabilir! Bu İşlev Alanı Nedir, Ne İşe Yarar?

iPhone 8’in Ekranında İşlev Alanı Yer Alabilir! Bu İşlev Alanı Nedir, Ne İşe Yarar?

utarlı tahminleri ve analizleri ile bilinen Ming-Chi Kuo, diğer analistlerle birlikte, iPhone 8’in 5.1 inçlik aktif bir kullanılabilir alanı ile 5.8 inçlik OLED ekrana sahip olacağını söyledi.

Artık Apple’ın tanıtımına yaklaşılan en yeni iPhone modelinin, Touch ID’yi bünyesinde barındıran fiziksel ana ekran düğmesini çok farklı bir boyuta taşıyarak neredeyse çerçevesiz olacak olan yapısı açıkça şekillenmeye başlıyor diyebiliriz.

iPhone 8 ile, mevcut iPhone’ların ana ekran düğmesinin yer aldığı alan daha fazla işlevsellikle bezenecek ki şimdiden bu alana işlev alanı adı verilmiş durumda. MacRumors forum üyelerinden “deuxani” tarafından hazırlanan konseptler bu alanı çok iyi bir şekilde açıklığa kavuşturuyor.

Tam Kullanılabilir Ekran

Apple’ın tasarım şefi Jony Ive’nin, en başından beri tek bir cam levha tasarımına sahip bir iPhone için şirketi zorladığı biliniyor. Touch ID, sensörler ve muhtemelen ön kamera ve diğer bileşenlerin hemen hemen çerçevesiz bir ekran ile birleştirilmesi yakın gelecekteki iPhone ile gerçeğe dönüşüyor gibi duruyor.

OLED ekranlı iPhone 8’de ana ekran düğmesi ve Touch ID’nin farklı bir boyut alması aslında görüntüyü değiştirmeyecek. Bu iki ekranda her zaman görülebilecek. Yan çerçeveler hemen hemen ortadan kaldırılırken üst ve alt çerçeveler minimum seviyeye indirgenecek.

İşlev Alanına Merhaba Deyin

İlk bakıldığında neredeyse tamamen bir ekrandan oluşan iPhone’da üst ve alt çerçeve neredeyse yok olacak. Böylece yalnızca büyük bir ekran değil aynı zamanda alt kısımda işlev alanı için de yer açılmış olacak. Üstelik iPhone’un ikonik tasarımından ödün verilmeden!

Söylentiler, sanal ana ekran düğmesinin mevcut iPhone’larla aynı şekilde çalışacağını gösterse de yazılım tabanında büyük farklılıkların ortaya konulacağı net. Ana ekran düğmesi her zamanki gibi giriş düğmesi olarak işlevselliğini sürdürecek. Ancak ana ekran düğmesinin sağ ve sol tarafına Kontrol Merkezi, Siri veya özel uygulama düğmeleri konumlandırılabilir.

Uygulamalar Bu İşlev Alanından Nasıl Faydalanabilirler?

1) Twitter

Twitter örneği ile hareket edecek olursak, Twitter uygulamasının kişileri takip et ve yeni tweet at düğmesini ana ekran düğmesinin sağına ve soluna konumlandırabilir. Böylece uygulama için tek elle iPhone kullanımında bu düğmeler daha erişilebilir olacaktır.

2) Instagram

Bir diğer örneğimizi ise Instagram üzerinden verebiliriz. Instagram’ın ana ekran üzerindeki fotoğraf/video çekme düğmesi ile mesajlaşma düğmesi ana ekranın sağ ve sol tarafına yerleştirilebilir.

Daha Fazlasını İsteyenler İçin

iPhone 8 için daha fazlasını hayal etmek isterseniz aşağıdaki konsept videolar işinizi fazlasıyla göreceklerdir.